Új fejlesztések segítik a betegeket

2019, május 23 - 15:14
A Klinikai Központ után a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is az egyetemi arculathoz illeszkedő, betegbarát weboldalt kapott. A megújult internetes oldal mellett bemutatták a Debreceni Egyetem egyedülálló egészségügyi applikációját is, ami már letölthető UD Mediversity néven.

A Klinikai Központ új weboldala tavaly november óta működik, nemrégiben pedig a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház internetes felületének megújítása is befejeződött. A honlapok felépítésben, megjelenésében is teljesen egységesek.

-Folyamatban van a Debreceni Egyetem két egészségügyi szolgáltatója között a betegutak áttekintése, a leglogikusabb betegutak kialakítása, az egységes szemléletű betegellátás megszervezése. Ebben is rendkívül fontosak ezek a fejlesztések - emelte ki Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnöke.

Az egyetemi kórház internetes oldala a https://kenezykorhaz.unideb.hu/ címen érhető el. Elkészítésénél már figyelembe tudták venni a klinikai honlap működésének féléves tapasztalatait is. 

-Fontos az egyetemi arculathoz igazodó internetes oldal kialakítása azért is, hiszen ahhoz a folyamathoz, amely a szakmai egységesítés, a funkcionális nagy egység megteremtését célozza, egységes informatikai háttérre is szükség van- hangsúlyozta Lampé Zsolt, a DE Kenézy Gyula Kórház főigazgatója. 

Az egyetemi egészségügyi szolgáltatók új honlapjai megkönnyítik a betegek eligazodását. A felhasználók az internetes felületeken eddig legtöbbször a szakrendelésekről tájékozódtak, de népszerű az orvos-, és a betegségkereső, illetve a fekvőbeteg-ellátásról is sok információt kaphatnak a látogatók.

Az Android és iOS platformokra is letölthető ingyenes UD Mediversity alkalmazás fejlesztése is része a Debreceni Egyetem a harmadik évezred felhasználói szokásaihoz igazodó informatikai fejlesztésének. Az applikáció jelentősen megkönnyíti az eligazodást a klinikák és a kórház szolgáltatásai, illetve helyszínei között.

- A telefonos alkalmazásból közvetlenül megtalálhatják a betegek az orvost és a szakrendelést, a helyszínkereső pedig el is navigál a kiválasztott klinikára.  Az applikációban kiemelt menüpont az ügyeleti rend, de vezethetünk vérnyomásnaplót, a dokumentumtárban pedig összegyűjthetjük a leleteinket, amelyeket el is küldhetünk az orvosunknak- ismertette Vincze Szilvia, a fejlesztő DE VIR Központ vezetője.


Az applikáció offline módban, internetes kapcsolat nélkül is működik. A telefonos alkalmazás és az új weblapok a Debreceni Egyetem két egészségügyi szolgáltatójánál évente több mint egy millió orvos-beteg találkozáshoz nyújthatnak hasznos információkat.

Segítség a letöltéshez: https://unideb.hu/sites/default/files/upload_documents/ud-mediversity-szorolap.pdf